Life360 en Fibaro HC2

Geo Fencing

Slimme woning

Uw slimme huiscontroller kan een stuk slimmer worden, als hij maar wist wie er binnen was en wie er buiten was, dan kon hij verlichting en apparaten in- of uitschakelen, waardoor u tijd, energie en geld bespaart. Stel je dus voor dat je controller zo slim was dat hij wist wie er binnen en wie er niet was. Zou het niet geweldig zijn als je huis precies wist wanneer je terugkwam en al je lichten aan deed voordat je zelfs maar uit je auto stapte? En zonder dat je je telefoon hoeft te pakken en een app te gebruiken!

Wat is geofencing

Geofencing is de term die wordt gebruikt om een virtuele grens rond een locatie op te zetten met behulp van het Global Positioning Satellite-netwerk (GPS). Stel je een muur rond je huis voor, wanneer je die oversteekt, wordt er een bericht gemaakt en naar een e-mailadres gestuurd. Dus wanneer u een gebied verlaat, wordt er een bericht verzonden en wanneer u terugkeert, wordt een ander bericht verzonden.

Als deze berichten zijn geïnterpreteerd door uw smart home-controller, kan uw smart home apparaten in- of uitschakelen op basis van uw locatie.

Waarom Life360

Life360 is waarschijnlijk een van de beste gratis geolocatieservices die ik ben tegengekomen en die werken op zowel iOS- als Android-platforms voor mobiele telefoons. Nadat u de app op uw apparaat hebt geïnstalleerd, bent u klaar om uw Fibaro HC2 smart home-controller te laten weten of u thuis of onderweg bent.

Wat je nodig hebt om te beginnen

Om te beginnen heb je de volgende items nodig

Hoe het werkt

De Life360-app die op uw telefoon is geïnstalleerd, bewaakt uw locatie. IFTTT (If This Then That) website bewaakt de Life360 App. Dus, wanneer je een gebied verlaat dat je geofenced hebt, dan is de IFTTT service stuurt een e-mail en opnieuw wanneer u terugkeert. Uw slimme huiscontroller voert een scène uit die onze website belt, we kijken naar het e-mailaccount dat u heeft opgegeven (of een account dat we voor u hebben ingesteld) en de scène werkt vervolgens globale variabelen bij op basis van uw locatie.

Laten we dit opzetten!

'Life360' instellen

Open de Life360 app ziet het eruit als dit pictogram

Life360 iOS-app-pictogram

Klik vervolgens op het menupictogram linksboven in het scherm

Om dit artikel verder te lezen


Heeft u een probleem met dit artikel opgemerkt? Klik hier om het ons te laten weten