Google Agenda en Fibaro HC2

Google kalender

Slimme woning

Stel je voor, je hebt een groot feest voor zaterdagavond, 19.30 uur en je hebt zoveel te organiseren voordat de gasten arriveren dat het instellen van de lichten en muziek laag op je lijst staat. Zou het niet geweldig zijn als je controller wist wanneer je feest begon en je lichten en muziek precies op het juiste tijdstip instelde om te beginnen? Nogmaals, zonder dat je je telefoon hoeft te pakken en een app moet openen!

Helaas maakt het niet uit welke slimme huiscontroller je hebt, de mogelijkheid om speciale dagevenementen of periodes te creĆ«ren is redelijk slecht. Ze werken goed genoeg voor algemene dagelijkse evenementen, maar als het gaat om het organiseren van speciale evenementen zoals een feestje, gasten ontvangen voor het weekend of jaarlijkse vakanties, vallen ze ver onder de acceptatie-factor van de vrouw šŸ˜‰

Met behulp van de onderstaande stappen kunnen we deze tekortkomingen verhelpen en het u en uw partner heel gemakkelijk maken om deze evenementen te organiseren en uw huis zoveel slimmer te maken.

Hoe het werkt

U voegt uw evenement toe aan een Google-agenda, bijv. Feest 19.30 - 23.00 uur, IFTTT (If This Then That) kijkt naar uw agenda en stuurt om 19.30 uur uw controller een e-mail wanneer het evenement begint en om 23.00 uur wanneer het eindigt.

De Fibaro HC2-huiscontroller belt onze website elke 60 seconden en zal de meldingen in een e-mailinbox bekijken en de onderwerpregel controleren voor een match, dwz "Party is begonnen" of "Party is beƫindigd", als hij een match vindt met de controller stelt een globale variabele in om aan te geven dat het evenement is begonnen of beƫindigd.

U kunt vervolgens aangeven welke gebeurtenissen moeten plaatsvinden, zoals 'wanneer deze variabele verandert' het huis veranderen in Feestmodus of schakel de landende PIR uit terwijl Gasten blijven logeren, enzovoort.

Wat je nodig hebt om te beginnen

Om te beginnen heb je de volgende items nodig:

Laten we dit opzetten.

De Google-agenda instellen

Als je al een Google-agenda hebt die je gebruikt voor normale evenementen, dan raad ik je aan een nieuwe agenda te maken om de Home-evenementen binnen te houden, ik heb de mijne Fibaro gebeld Nieuwe Google-agenda

Zodra deze kalender is gemaakt, is het tijd om door te gaan naar IFTTT.

Om dit artikel verder te lezen


Heeft u een probleem met dit artikel opgemerkt? Klik hier om het ons te laten weten